SFportal Sci-Fi Fórum: Mysterious Universe - SFportal Sci-Fi Fórum

Ugrás a tartalomhoz

• (245 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Mysterious Universe

#1 Felhasználó nem aktív   Peko 

• Member
  • PipaPipa
  • Csoport: Tagok
  • Hozzászólás: 27

Elküldve: 18 May 2012 - 16:21 PM

Nyílván a tojás volt előbb, hiszen a dinoszauroszok is tojással szaporodtak, ők meg egy kicsit hamarabb kialakultak, mint a madarak(tyúk).
:D
0

#2 Felhasználó nem aktív   Mr_Shugrave 

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 31

Elküldve: 18 May 2012 - 11:09 AM

A tyúk-tojás paradoxon nem létezik, mert az Őrzök teremtették őket... lehet egyszerre! :D

Valószínűsíthető, hogy a világ lakosságának mondjuk 90%-a nem csípázza a NOS oligarchák uralkodását. A Katedrálisnak meg lenne az ereje ahhoz, hogy lesöpörje a NOS-t mindenestől (akár a keletkezés időpontja előtt), de mégsem teszik. Ahogy te is mondtad szükségszerűek bizonyos dolgok... a többi meg - ahogy Kerwin is állítja - "kedvükre alakítható egy intervencióval".

Biztos vagyok benne, hogy minden (1-24. századi) nagyobb történelmi esemény mögött a háttérben, az árnyak között ott van egy intervenciós :) Az energia háborúk kora engem is érdekelne kicsit bővebben :D
Black ops agent of the 3rd IntervenSÜN...
"Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic." A.C. Clark
0

#3 Felhasználó nem aktív   primessor 

• Newbie
  • Pipa
  • Csoport: Regisztrált
  • Hozzászólás: 6

Elküldve: 17 May 2012 - 19:23 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: Mr_Shugrave - Dátum: 17 May 2012 - 09:53 AM

Valószínűleg :)
A Katedrálisnál a legdurvább, hogy hiába "mindenhatók" mégsem változtathatják a történelmet olyan széles skálán az időparadoxonok miatt, kényükre-kedvükre. Szóval a NOS-nak létre kell jönnie, ha szeretnék, ha nem :)

Miért ne szeretnék?
[Katedrális spoilerek - már, ha van itt olyan, akinek ez még spoiler... :D] Burns szenátor ténykedése nélkül sose jutna le az ókorba Mark Wilson, nem találkozna az Őrzővel, nem lőné le a műholdat, tehát Kervinék sem mennének le, és Szenoi nem jutna el odáig, hogy embertestbe bújva kifejlessze az időutazást. És nem jönne létre a Katedrális sem. Ja, meg Lilithet sem győznék le. :)
Vajon a tyúkkal és a tojással kapcsolatos örökérvényű kérdés az időparadoxonra utal? Lehet, a Katedrálistól ered ez is! :D
0

#4 Felhasználó nem aktív   Mr_Shugrave 

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 31

Elküldve: 17 May 2012 - 09:53 AM

Valószínűleg :)
A Katedrálisnál a legdurvább, hogy hiába "mindenhatók" mégsem változtathatják a történelmet olyan széles skálán az időparadoxonok miatt, kényükre-kedvükre. Szóval a NOS-nak létre kell jönnie, ha szeretnék, ha nem :)
Black ops agent of the 3rd IntervenSÜN...
"Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic." A.C. Clark
0

#5 Felhasználó nem aktív   Peko 

• Member
  • PipaPipa
  • Hozzászólás: 27

Elküldve: 16 May 2012 - 18:35 PM

Engem pl. az is érdekelne, hogy ki a következő főgonosz Napoleon és Hitler után, követve a 129-es szabályt.
Az energiaháborúk prológjaként ki alkotott "maradandót" a történelemben?
Gondolom a Katedrális egyik embere rakta le a NOS kialakulásához vezető út alapkövét.
0

#6 Felhasználó nem aktív   primessor 

• Newbie
  • Pipa

Elküldve: 14 May 2012 - 17:42 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: sheenard - Dátum: 14 May 2012 - 16:51 PM

Több elképzelés is van, vajon ez mit fog jelenteni, de a világ olyan hatalmas, hogy a végéig még nem látunk el, még bizonyos korszakok sincsenek "belőve". Bukros Zsolti például most gondolkozik azon, hogy a gilleth-mutáns háborút hogyan kellene megtölteni élettel... izé... hullákkal :)

Ez jól hangzik! :D
0

#7 Felhasználó nem aktív   sheenard 

• szerkesztő
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: SFportal Editors
  • Hozzászólás: 2515

Elküldve: 14 May 2012 - 16:51 PM

View Postprimessor, on 12 May 2012 - 16:15 PM, said:

Értem... Most akkor első vagy második verzió, esetleg értsem úgy, ahogy nekem tetszik? :D

Több elképzelés is van, vajon ez mit fog jelenteni, de a világ olyan hatalmas, hogy a végéig még nem látunk el, még bizonyos korszakok sincsenek "belőve". Bukros Zsolti például most gondolkozik azon, hogy a gilleth-mutáns háborút hogyan kellene megtölteni élettel... izé... hullákkal :)
0

#8 Felhasználó nem aktív   primessor 

• Newbie
  • Pipa

Elküldve: 12 May 2012 - 16:15 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: sheenard - Dátum: 12 May 2012 - 12:50 PM

Igen :)

Értem... Most akkor első vagy második verzió, esetleg értsem úgy, ahogy nekem tetszik? :D
0

#9 Felhasználó nem aktív   sheenard 

• szerkesztő
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: SFportal Editors
  • Hozzászólás: 2515

Elküldve: 12 May 2012 - 12:50 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: primessor - Dátum: 12 May 2012 - 12:24 PM

Bennem az alábbi sorokkal kapcsolatban merült fel egy kérdés:

"3010-tôl: A Demiurgoszok legyôzése, a Láthatatlanok megnyilatkozása. A villnegronok megpróbálják a tér szövedéke mellett az idô szövedékét is meghajlítani, hogy megvalósulhasson az örökkévalóság, s ekkor megnyílik minden kapu és átjáró… A múlt teljes lezárása, a világegyetem egy és örök, a valós idô fogalma egyszer és mindenkorra megszûnik. Ezzel a momentummal véget ér a Mysterious Universe - ciklus."

Ezt tényleg úgy kell érteni, ahogy itt írva vagyon? Tehát a Világnak tulajdonképpen egyszer és mindenkorra végeszakad, vagy ez csak egy "kisvilágvége", és a Láthatatlanok rögtön újraalkotják az Univerzumot, ahová esetleg néhány fontos faj (személy) át is kerülhet? :)

Igen :)
0

#10 Felhasználó nem aktív   primessor 

• Newbie
  • Pipa

Elküldve: 12 May 2012 - 12:24 PM

Bennem az alábbi sorokkal kapcsolatban merült fel egy kérdés:

"3010-tôl: A Demiurgoszok legyôzése, a Láthatatlanok megnyilatkozása. A villnegronok megpróbálják a tér szövedéke mellett az idô szövedékét is meghajlítani, hogy megvalósulhasson az örökkévalóság, s ekkor megnyílik minden kapu és átjáró… A múlt teljes lezárása, a világegyetem egy és örök, a valós idô fogalma egyszer és mindenkorra megszûnik. Ezzel a momentummal véget ér a Mysterious Universe - ciklus."

Ezt tényleg úgy kell érteni, ahogy itt írva vagyon? Tehát a Világnak tulajdonképpen egyszer és mindenkorra végeszakad, vagy ez csak egy "kisvilágvége", és a Láthatatlanok rögtön újraalkotják az Univerzumot, ahová esetleg néhány fontos faj (személy) át is kerülhet? :)
0

Téma megosztása:

• (245 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

3 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 3 vendég, 0 anonim felhasználó