- (2 Oldal)
-
- 1
- 2
készüljünk fel... október
Elküldve: 25 September 2007 - 11:22 AM
Ki tud nekem küldeni egy meghivólevelet, mert még a végén itthon maradok?? Nem én tehetek róla, hogy szokás szórakozni a jónéppel a Konzulátuson, és egyszer azért nem jó a meghivó, mert magánszemély küldte, máskor azért, mert a szervezet küldi, de nem fejléces papiron, és ezt a kedves kis szórakozásukat szóbelileg űzik, mert ha irásban tennék, akkor lehetne rá legközelebb hivatkozni, hogy néda, hát a múltkor nem úgy volt , hogy.. Ezért gondoltam, hogy az a legjobb ha még egyszer a Pusztay küld meghivót, de fejléces papiron. Én pedig megigérem, hogy csak akkor teszem be a lábam MO. területére,ha a SZefantorra megyek (elő utó stb...) Egyébként tudom, hogy senkit nem érdekel, de leirom, hogy micsoda a folyamata annak, hogy megkapja az ember a vizumot. (aki nem olvasta a blogomban). Először is megérkezik a meghivólevél, aminek az ember nagyon megörül. Egészen addig, mig be nem utazik Szabadkára és meg nem látja az irózatos nagy sort a Konzulátus előtt. Ott már lankad egy kicsit az öröme, és felszerelkezik mondjuk egy szendviccsel, ha nem hozott magával otthonról túlélőcsomagot.Mikor sikerül neki sorrakerülni, ami szerencsés esetben annyit jelent hogy min. 4 órás sorbanállás után, odakerül a tolóablakhoz, ahol átnyújtsa a papirokat. A meghivólevelet, a fényképet és a kitöltött vizumkérelmet. És itt kezdődik az a szadista élvezet, mikor a hivatalnok hibát keres a meghivólevélbe, amit szerencsés esetben mindig talál is.. ha van rajtad sapka, akkor azért, ha nincs akkor azért. Mindez természetesen szóbelileg zajlik, mert ha irásbelileg utasitanák vissza az embert, akkor lehetne rá hivatkozni. Egyébként büntetlen előéletű vagyok, életemben semmit nem követtem el, az egyetlen vétkem az, hogy megszünt a vállalat ahol ledolgoztam 21 évet, és munkanálkülivé lettem. Nem kell sajnálni, elvagyok, köszönöm szépen, és jól érzem magam. Csak néha ilyen kis bürokrata vagy minek nevezzem túlbuzgalma keseriti meg az életemet. A meghivólevél alapján többszöri beutazásra kérem a vizumot, de már többször is csak egyszeri beutazásra kaptam meg. Megigérem, hogy ott sem akarok (meg itthon sem) feketén dolgozni, csak beszélgetni, bográcsost főzni, aludni , enni és inni. Szükség esetén hajlandó vagyok megesküdni a... (mire is esküszik egy sci fi rajnogó?? hm?) csak végre legyen már egy meghivóm kééééreeeem!!!!
Elküldve: 22 September 2007 - 16:01 PM
Téma megosztása:
- (2 Oldal)
-
- 1
- 2

Súgó

MultiIdézés