Hali!
Akito elég jó látja a dolgokat. Azt kell mondjam, hogy a média nem véletlenül téved a "lápba". Annak ugyanis nem sok szenzáció és hír értéke van, ha azt írják, hogy "Intelligens és művelt emberek játéka". Nem, nekik az kell, hogy egy 15 éves, erősen kiforratlan, és befordult kissárcot mutassanak, aki üveges szemmel bámul a semmibe és nem képes egy kerek mondatot kinyögni, aminek alanya, állítmánya, eleje, közepe és vége van. A szerepjáték ilyen téren mindig is alulreprezentált volt. Annó ezért igyekeztünk olyan embereket a rivaldafénybe állítani az egyesületünkkel, akik valamelyes enyhítettek ezen a képen.
Annak a társaságnak, amelyikben annó én mozogtam és kezdtem velük együtt játszani, annak tagjai legalább 70%-ban azóta diplomázott, jólszituált, néhol vezető, felelős beosztásban lévő emberek.

Mondhatni, hogy szinte már csak nekem van vissza a diploma, de én mindig is "későn érő" típus voltam.
Szóval ezeknek az embereknek az előmenetelén nem csak, hogy nem rontott, de szerintem sokat javított a szerepjátékos tapasztalat, pont azért, amit Akito mond. Megtanultak felvenni és eljátszani olyan szerepeket, amit az élet vár el tőlünk. A játékülések alatt ezeket - ilyen-olyan formában - már lejátszották, így nem ismeretlen számukra.
A szerepjáték megítélése sokban változott a kezdetek óta, és nem csak a megítélése, de a játékosi szokások, és struktúrák is. Van ami örökre elvszett, de van olyan is, ami újonnan került a köztudatba. (Ami elveszett az nem feltétlen volt rossz, és ami bejött helyette az nem feltétlen jó.) De ezekről majd máskor.