SFportal Sci-Fi Fórum: Kérdések és hibajelentés - SFportal Sci-Fi Fórum

Ugrás a tartalomhoz

• (40 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Kérdések és hibajelentés ... ha bármi kérdésed van az oldalról

#1 Felhasználó nem aktív   glezmen 

• Newbie
  • Pipa
  • Csoport: Regisztrált
  • Hozzászólás: 1

Elküldve: 02 December 2011 - 19:54 PM

sziasztok!

ejjel megvettem a Szelesi-fele Lathatatlan varost az oldalrol. Maga a konyv nagyon jo, mar 40%-nal tartok :D
viszont egy-ket aprosagot jeleznek, hatha valak illetekes is latja:

eloszor is, ha nem is olyan orjito mennyisegben, mint anno a Valhalla-kiadvanyokban, de azert eleg sok helyesirasi/gepelesi/minek hivjam hiba van benne, es minden egyes ilyen hiba kizokkenti az embert olvasas kozben, eleg zavaro... egy helyesiras-ellenorzot vegighajtani rajta minimalis ideig tart, es a hibak legalabb 90%-at kiszurne, ennyit azert megerdemelnek szerintem az e-book vasarloi, itt sokkal egyszerubben javithatoak ezek a problemak, mint a nyomdaba adott konyvnel

a masik problema kicsit hasonlo: van benne az az ominozus resz, amit olvasva mar beugrott, hogy valahol mar talalkoztam vele: nevezetesen a Margit-hidrol del fele nezve tukrozve van a varos. ez szandekos, kihangsulyozva mondjuk a regeny alternativ voltat, vagy szimpla hiba? bar az utobbi esetben is ra lehet huzni az elso verziot utolag :D
mindenesetre ha hiba, akkor ez is konnyen javithato az e-verzioban...
0

#2 Felhasználó nem aktív   Merras 

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Root Admin
  • Hozzászólás: 1202

Elküldve: 10 November 2011 - 10:04 AM

Kedves valentine!

Köszönjük az észrevételt, és egyeztetünk a technikai szakértőnkkel a kifogásokkal kapcsolatban. Hamarosan visszajelzünk ezügyben.

üdv
Merras
Miyazaki Jun (Merras)

SFportal.Hu - A magyar sci-fi és fantasy oldal
SFblogs.net - A sci-fi és fantasy rajongók blogja
Universe Today
MiyazakiJun.hu - online marketing blogom

Flectere si nequeo superos, acheronta movebo!

Ha nem sikerül megindítanom az isteneket, a poklot is mozgásba hozom!
0

#3 Felhasználó nem aktív   valentine 

• Newbie
  • Pipa

Elküldve: 09 November 2011 - 14:16 PM

Tisztelt sfportal!

Vásároltam 3 e-könyvet egy csomagban. Zsoldos Péter Gregor trilógiáját. Régóta megvan digitális formátumban is, de gondoltam: legyek becsületes.

Nyilván a gazdasági megfontolások következtében, de a minőség nem az, amit elvárnák egy e-kiadványtól.

A meta-infók hiányosak (tartalom, kategória, sorozat stb.)

A három közül az egyik regényben lévő kép (térkép) egy egyszerű scan a régi, nyomtatott kiadásból, google 1 másodperc alatt megtalálja. Készülhetett volna élesebb, tisztább, netán új változat (én csak saját magamnak készítek e-könyveket, amiből nem származik bevételem, de retusálom a hibás, kopott gyűrött képeket, mert kedvelem az igényes munkát).

A tördelésnél nem volt szempont a tipográfia (pl minden fejezet első bekezdése behúzás nélküli sorral kéne kezdődjön).

A borítók hevenyészettek.
Az egyiken pixeles a mű címe.
A méretük nem az e-olvasók által használt, célszerű 600x800 pixel.
A címeken kívül semmi eltérés nincs bennük. Egy e-könyv változatnál – gondolva a kisebb kijelzővel rendelkező felhasználókra –, nem hátrány, ha van színbeli eltérés a sorozatok darabjai közt. Példaként készítettem a lenti változatokat.
A Gregor-trilógia fekete alapon fehér betűk, a másik három regénye pedig ennek negatívja, amely mind a hat kötet birtokában azt az érzést kelti, hogy a másik három regény is összetartozó sorozat, de ettől most tekintsünk el.

Ezek fényében azt hiszem a további vásárolásokkal megvárom a minőségi javulást, melyhez kérésükre szívesen hozzájárulok.

Zsoldos_covers_v1_1 prewiew:
http://data.hu/get/4...covers_v1_1.jpg

Zsoldos_covers_v1_1 full:
http://data.hu/get/4...covers_v1_1.zip
0

#4 Felhasználó nem aktív   Mr_Shugrave 

• Member
  • PipaPipa
  • Csoport: Tagok
  • Hozzászólás: 20

Elküldve: 21 July 2011 - 14:10 PM

Helló!

A képecském mellett megjelent egy egyes, de amikor rákatttintok azt dobja ki, hogy nekem nem engedélyezett a személyes üzenetküldö rendszer használata. Ez valami rangtól (eltöltött idő/hsz szám vagy mi?) függhet vagy általánosságban mindenkinek tiltott ez a funkció?
Black ops agent of the 3rd IntervenSÜN...
"Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic." A.C. Clark
0

#5 Felhasználó nem aktív   galedki 

• Newbie
  • Pipa

Elküldve: 18 June 2011 - 11:56 AM

új könyvet vennék, de nincs. e-book. közbe a Tuan-nál jön ki nyomtatottban York. szomorúan látom, hogy valami hibádzik a rendszerben, khm... fizessek többet??? vagy mi kellene?
0

#6 Felhasználó nem aktív   ervin 

• Newbie
  • Pipa

Elküldve: 04 June 2011 - 21:34 PM

ide írok, mert mást nem találtam
vettem két könyvet .prc formában, de csak azon a notebookon tudom olvasni, ahol letöltöttem.
Se konvertálni, se a galaxy tab-on olvasni nem tudom (a drm védelem miatt azt mondja, hogy nem tudja kinyitni).
Ilyenkor mi van: megvettem, de nem ott olvasom, ahol akarom?
Jó lenne, ha az eladók közül valaki válaszolna.
ervin
0

#7 Felhasználó nem aktív   sheenard 

• szerkesztő
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: SFportal Editors
  • Hozzászólás: 2498

Elküldve: 04 April 2011 - 00:15 AM

Hova lett Jun?
0

#8 Felhasználó nem aktív   Razor Alpha 

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 121

Elküldve: 22 March 2011 - 19:21 PM

Egy ideje felmerült bennem az igény, hogy favicon kerüljön az oldalra, nem nagy munka, ellenben kicsit könnyebb volna megtalálni a könyvjelzősoron, és egy kis plusz esztétikát jelentene, ezért is javaslom.
kép
0

#9 Felhasználó nem aktív   búkfaló bill 

• Newbie
  • Pipa
  • Hozzászólás: 3

Elküldve: 19 January 2011 - 21:06 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: Annatar - Dátum: 19 January 2011 - 15:09 PM

1.) saját avatar: regisztrálj a gravatar.com-on, és az SFblogson használt emailcímedhez tölts fel avatart. Minden olyan oldalon, ami a gravatart használja, meg fog jelenni a kép.

2.) SFportalhoz külön regisztráció kell. És az SFporthoz is. Szerintem is túl van bonyolítva, de ez van.

3.) én is hiába írtam bejelentéseket, semmi reakció. Lehet, hogy célravezetőbb Merrast emailben zaklatni.

Kedves Annatar!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! A kérdéseim már nem aktuálisak, töröltem a blogot.
(természetesen nem a válaszok hiánya miatt :-) ).
0

#10 Felhasználó nem aktív   Annatar 

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 244

Elküldve: 19 January 2011 - 15:09 PM

1.) saját avatar: regisztrálj a gravatar.com-on, és az SFblogson használt emailcímedhez tölts fel avatart. Minden olyan oldalon, ami a gravatart használja, meg fog jelenni a kép.

2.) SFportalhoz külön regisztráció kell. És az SFporthoz is. Szerintem is túl van bonyolítva, de ez van.

3.) én is hiába írtam bejelentéseket, semmi reakció. Lehet, hogy célravezetőbb Merrast emailben zaklatni.

Szerkesztve Annatar által: 19 January 2011 - 15:31 PM

...you can't take the sky from me...
0

Téma megosztása:

• (40 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.