SFportal Sci-Fi Fórum: Egyéni SCI-FI/Fantasy ötletek - SFportal Sci-Fi Fórum

Ugrás a tartalomhoz

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Egyéni SCI-FI/Fantasy ötletek

#1 Felhasználó nem aktív   labzo 

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Tagok
  • Hozzászólás: 309

Elküldve: 14 January 2005 - 21:16 PM

Ender Wiggin [2005.01.14. 20:04]:

Én erre azt írom, hogy mindenkinek saját joga van eldönteni azt, hogy beszúrja az aláírását, vagy nem? Nem hinném, hogy pont errõl kéne vitázni? Végel Lászlótól való idézet is jó, de nem tudom, hogy mire fel írtad meg azt? A mai fiatalokkal tényleg van probléma, de nem pont bennük, hanem az elõttük lévõ generációkban kell keresni a gyökerét. Ja, és jó lenne, ha az OFF hozzászólást mellõõznénk itt, mert nem szeretnék belõle egy fölösleges vitában részt venni!
A jövő akkor örök, ha a múlt változatlan.
Olykor tűzzel lehet harcolni a tűz ellen.
0

#2 Felhasználó nem aktív   Laikus 

• Önkéntes Tüzoltó Altiszt & Bíró
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Bloggerek
  • Hozzászólás: 771

Elküldve: 14 January 2005 - 20:04 PM

OFF

>>Az OFF-ról meg elnézést kérek szépen, az SF.HU fóruma nem PHPbb-s, ahol automatikusan lehet mindenkinek, az összes hozzászólásában aláírás, meg mi egymás dolog is!

Miért nem lehetne?
Csak azért mert az “átlag felhasználó” lusta arra,hogy saját `védjegyet` gépeljen be mikor a rendszer nem támogatja automatikussan-nincs elõregyártott-???

Hallotál már a copy/paste(másol/beilleszt) funkcióról???
1x elõkészíted –az aláirásodat -,s mindig kéznél van …
Ha jól emléxem kedves szalma nevü fórumtagnak is “van” saját,különbejáratu autogramja … :-)
+ rhade fórumtag is ‘beszurt’ néhány animált figurát a közelmultban.
Ja, ahhoz kis ‘tudás” is kell … :-/
Nietzschétõl leginkább azt tanulhatjuk meg, hogyan becsüljük meg saját ellentmondásainkat, a több ellentmondó dolog közötti veszélyes és feszültségektõl terhes életet. Ennek természetesen semmi köze sincs ahhoz a képmutató magatartáshoz, amely ma dívik. Ma a legtöbb ember azt akarja bebizonyítani, hogy sohasem volt az, ami volt, tehát ahelyett, hogy vállalná az ellentmondásokat, egyszerûen lehazudja õket.
Végel László

ON
Attól, akit még nem ismersz, néha több jót várhatsz, mint attól, akit már igen.

(Andy McGee)

Stephen King

A tribute to Cyberina

---

Sine spe vita tristis esset

Marika

Ez is Marika
---

A legfontosabb dolog a kommunikációban az, hogy meghalljuk ami nincs elmondva. Peter F. Drucker
0

#3 Felhasználó nem aktív   labzo 

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 14 January 2005 - 16:32 PM

Ender Wiggin [2005.01.14. 16:06]:

Igaz, én több Fõnixrõl írtam, de csak az utóbbit tenném én sorozatban (nyomtatott formában), az elsõ 2 (Fõnix/Fõnix2), azoknak nincsen nagyon közük egymáshoz, ezért csak 1 történet szólna róluk.
Andromédát én láttam Star Trek klónnak, mert van mindkettõben közös dolog, de másabb. Pl.: Bokor faj az Andromédában, Borg akármi a Star Trek-ben. Szinte egy, és ugyanaz...!
Errõl a B5/Star Trek DS9 összehasonlítások jutnak az eszembe, van bennük némi igazság, de az nem Star Trek klón. Én is valahogy úgy tudnám elképzelni, ahogyan te írtad valamelyest a vége felé:
"...megemliteni a Trek univerzumot,mivel szvsz minden sorozat megpróbálja "felülmulni",de nem sikerül nekik ...
>Tisztelet a kivételeknek -Lexx Rulez!!!!!!- ... "
Az OFF-ról meg elnézést kérek szépen, az SF.HU fóruma nem PHPbb-s, ahol automatikusan lehet mindenkinek, az összes hozzászólásában aláírás, meg mi egymás dolog is!
0

#4 Felhasználó nem aktív   Laikus 

• PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 14 January 2005 - 16:06 PM

labzo:
Mivel több Fönixröl irtál ...
Androméda 1StarTrek klón?
Mivel értelmi szerzöjük ugyanaz-Roddenbery- lehet összehasonlitani,de nem érdemes 1 lapon emliteni...
ezért nem akartam megemliteni a Trek univerzumot,mivel szvsz minden sorozat megpróbálja "felülmulni",de nem sikerül nekik ...
Tisztelet a kivételeknek -Lexx Rulez!!!!!!- ...

Nem a hozzászólásaim OFF-ak,hanem ÉN :-)
Azért is van a smile a végén ....
Ez olyan Over&Out beszólás modernizációja.
+ ha ténylegessen nem témába illö dolgot tennék be,akkor a közlendöm elött állna,nagybetükkel.
Ennyit azért megtanultam :-(

I`m Off!!! O:-)
„Csak gonosz akarok lenni, rossz, minél rosszabb, és nem félni sohase”
Pap Dániel

(Andy McGee)

Stephen King

A tribute to Cyberina

---

Marika

Ez is Marika
---

A legfontosabb dolog a kommunikációban az, hogy meghalljuk ami nincs elmondva. Peter F. Drucker
0

#5 Felhasználó nem aktív   labzo 

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 14 January 2005 - 13:48 PM

Ákos555:
Értelek tégedet, én is hasonló véleménnyel vagyok vele. Aki meg akarja osztani – hadd tegye, aki nem, az úgysem fogja. Mindenkinek saját szuvenír joga eldöntenie ezt a kérdést.
Ender Wiggin:
Elnézést kérek, én a Fõnix. Címû sorozatomról szinte nem írtam, helyette inkább a Fõnixrõl, meg a Fõnix2-rõl. Az ûrhajó, hogy robotvezérlésû, jó hasonlat az Androméda, láttam is eleget, de az is valamelyest (én szerintem) egy Star Trek klón (azért mert van bennük sok közös elem). Az „Earth 2","Lexx- The Dark Zone”-vel nem találkoztam még, de amint idõm, és akaratom engedi, utána fogok járni. A Farscape-bõl láttam nem egy részt, és már megírtam róla a véleményemet, mert az inkább a látvány effektekre megy rá, mint a történetre. Túlbonyolítják egy adott szitut, nem raknak bele még több szálat, hanem elégedjen meg a nézõ eggyel! A Star Trek-ben ilyen részek ritkán vannak, mert nem egyszer 2, vagy némileg (emberi ésszel felfogható) szálak vannak benne. Ja, és nem tudom, hogy a te hozzászólásod miért lenne OFF? Szerintem nem különül el a témától.
Elim Hudzsara:
Az ûrállomásos ötleted nekem így, elsõ hallásra tetszik, az én véleményem szerint jó ötlet. Van benne fantázia, megosztottság, és egységesítés is egyben. Magyarán: egymás mellet jól elférõ ellentétpárok. Remélem te is hasonlóan gondoltál rá. Én ezt tudtam kikövetkeztetni belõle, abból, amibõl te írtál.
A STAR TREK DOMINIUM címû topicot rég olvastam el, de az már valamennyire korlátozott SCI-FI világban van. Hiába abban is van több egyéni SCI-FI ötlet, de mégis kötöttebb annál. A DS9 folytatása meg sokakat lázba hozott, mert maga a sorozata a legnépszerûbb, és a legközkedveltebb. Nem hiába, jól megtudták azt csinálni!
sekigahara:
Annyit teszek hozzá, hogy ez egy topic. Itt van olyan, ami végleges, de a java része nem. Szóval nem pont innen kéne megítélni az embereket. Mindenki azt ír bele, amirõl szól ez tulajdonképpen.
zurhajos:
hadd ne ismételjem el te neked, amit Ákos555-nek megírtam!
sezlony:
szerintem elébb többet kéne tudni Elim Hudzsara sci-fi -jérõl, mert szerintem nem ez a fõ benne, hogy kik vannak rajta az ûrállomáson, hanem mik történnek vele? Habár ez az én egyéni véleményem róla.
0

#6 Felhasználó nem aktív   sezlony 

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Klubtagok
  • Hozzászólás: 1027

Elküldve: 12 January 2005 - 15:39 PM

"Ahol a legénység a megszokott amcsik helyett különbözõ nemzetiségû egyénekbõl áll : magyarok, román, szerb, bolgár, görög, stb. a 3. világháború útán van az egész."
Ebben eddig semmi egyéni nincs. 3. világháború? Negyvenezerszer volt már róla szó. Megszokott amcsik? Lehet, hogy Mao.-n sokan azt hiszik, attól lesz hihetõ az írás, ha angolszász neveket és helyszíneket használnak, de másutt egyáltalán nem új, hogy arab-, kelet-európai, indiai, vagy akármilyen "egzotikus" elemekkel dobják fel az írást.
Persze ha a sztori egyéni, minden oké.
0

#7 Guest_zurhajos_*

• Csoport: Guests

Elküldve: 12 January 2005 - 13:42 PM

nekem van sok nagyon kiválóbbnál kiválóbb és jó ötletem SF témát illetôleg, de nem kötöm az orrotokra, még megírja valkaki
0

#8 Guest_sekigahara_*

Elküldve: 08 January 2005 - 11:54 AM

Szeretném felhívni a tettvágyó ifjak figyelmét, hogy legyenek oly kedvesek, tanulják megy a magyar nyelv alapvetõ helyesírási szabályait - nem elhanyagolva az írásjelek helyes használatát-, és csak azután kezdjenekel nagyokat álmodni. Kabaré ez a topik, kabaré.
0

#9 Guest_Elim Hudzsara_*

Elküldve: 07 January 2005 - 23:42 PM

Nekem is van csomó ötlettem
Egy- kettõt már ki is dolgoztam mint vázlatot. kinek van ideje az egészet regénybe öntenie. Több történetem is egy realításban de más idõben játszodik.
Az egyik egy ûrállomáson játszodik. Ahol a legénység a megszokott amcsik helyett különbözõ nemzetiségû egyénekbõl áll : magyarok, román, szerb, bolgár, görög, stb. a 3. világháború útán van az egész

Egyébként korábban felvetettem egy ötletett egy új startrek sorozatnak.
a deep space9 folytatásaként STAR TREK DOMINIUM címmel
melyben egy új jam- hadar fajnak a titokzatos vezetõi merényletet készülnek elkövetni a föderáció ellen
0

#10 Felhasználó nem aktív   Laikus 

• PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 03 January 2005 - 17:38 PM

labzo [2005.01.02. 09:55]:

>Igen, csak gondoltam elkezdem a saját ötletemmel!

Érdekes felvetés,de ki kell,hogy ábrándítsalak.

Szvsz a Fönix c. sorozatod különös 1velege -elsõ hallásra- az "Andromeda","Earth 2","Lexx- The Dark Zone" -különössen figyelmébe tudom ajánlani mindenkinek,aki még nem találkozott vele (4 "telyes film", + 2 seasonos sorozat),"Farscape" stb ...

I`m Off!!! O:-)

(Andy McGee)

Stephen King

A tribute to Cyberina

---

Marika

Ez is Marika
---

0

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó