Fekete Gyula: Szerelmesek bolygója. Felfogható egy romantikus történetnek, de egy érdekes utópikus társadalomkritikának is.
Vagy a Yan játékmesterei...abban is találkozunk ezzel a vonallal, vagy pl Francois Carsac Sehollakók címû regényében is Claire és Ulna szerelme. Még sok példát mondhatnék, de felesleges. A lényeg, hogy a tudományos fantasztikum és a szerelem,vagy akár az erotika is simán megfér egymás mellett. Volt is annó erre egy kísérlet, Vénusz magazin címmel, amiben volt ez is az is. (Sf és erotika)
Szerelem és érzelmek a sci-fi történetekben
#5 Guest_asimovgate_*
Elküldve: 18 October 2005 - 15:35 PM
Említették korábban Lem Solarisát.
Én most említenék egy másik Lem regényt is: A Visszatérés.
Nem túl szerelmes, de nagyon is érzelmes. Egyébként szerintem is a Solaris a legjobb ilyen téren.
Korábban írták itt többen is, hogy ennek a topicnak nem sok értelme van, meg, hogy fölösleges.
1: Mindenki olyan topicot indít, amilyet akar. Lefeljebb a honlap gondozói letiltják.
2: Szerintem is van 1-2 olyan topic, amely fölösleges (mert mondjuk fantasy témájú), de ismétlem: SZERINTEM. Tehát ez teljesen szubjektív vélemény, épp ezért nem fogom hangoztatni az adott topicban.
3: Azért is indítok egy új topicot! Ha nem fog senki hozzászólni hát ez van...
1-2 ember azért biztos hozzá fog szólni, csak hogy megmondja, hogy a topic fölösleges, meg értelmetlen.
Én most említenék egy másik Lem regényt is: A Visszatérés.
Nem túl szerelmes, de nagyon is érzelmes. Egyébként szerintem is a Solaris a legjobb ilyen téren.
Korábban írták itt többen is, hogy ennek a topicnak nem sok értelme van, meg, hogy fölösleges.
1: Mindenki olyan topicot indít, amilyet akar. Lefeljebb a honlap gondozói letiltják.
2: Szerintem is van 1-2 olyan topic, amely fölösleges (mert mondjuk fantasy témájú), de ismétlem: SZERINTEM. Tehát ez teljesen szubjektív vélemény, épp ezért nem fogom hangoztatni az adott topicban.
3: Azért is indítok egy új topicot! Ha nem fog senki hozzászólni hát ez van...
1-2 ember azért biztos hozzá fog szólni, csak hogy megmondja, hogy a topic fölösleges, meg értelmetlen.
Elküldve: 03 April 2005 - 01:15 AM
Robert A. Heinlein es Joe Haldeman torteneteiben sokszor megjelenik a szerelem, a romantika es a szex is. Nem is beszelve a Farscape (csillagkozi szokevenyek) sorozatrol, ahol miutan osszejon a ket foszereplo, elofordul tobbszor is egy-egy romantikus ill. erotikus jelenet.
Szeretem az olyan torteneteket ahol ezeket a dolgokat nem mellozik, leven, hogy az elet resze.
Majdnem elfelejtettem Ian Watson-t, csak a konyv cime nem jut most eszembe.
Szeretem az olyan torteneteket ahol ezeket a dolgokat nem mellozik, leven, hogy az elet resze.
Majdnem elfelejtettem Ian Watson-t, csak a konyv cime nem jut most eszembe.
Elküldve: 23 August 2004 - 11:52 AM
Szerelem és érzelmek? Eddig mindenrõl volt szó, csak nem a topik témájáról...
Mondjuk nem igazán értem, hogy mire volt jó ez a topik, hiszen minden egyes regényben vannak érzelmek, sõt sokszor szerelem is... Ez nem olyan nagy szám.
Egyébként meg:
Stanislaw Lem: Solaris - az egyik legjobb ilyen téren
Mondjuk nem igazán értem, hogy mire volt jó ez a topik, hiszen minden egyes regényben vannak érzelmek, sõt sokszor szerelem is... Ez nem olyan nagy szám.
Egyébként meg:
Stanislaw Lem: Solaris - az egyik legjobb ilyen téren

Súgó

MultiIdézés