SFportal Sci-Fi Fórum: Idõutazás - SFportal Sci-Fi Fórum

Ugrás a tartalomhoz

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Idõutazás

#1 Felhasználó nem aktív   sheenard 

• szerkesztő
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: SFportal Editors
  • Hozzászólás: 2515

Elküldve: 18 May 2010 - 10:43 AM

jamb: ez a gondolatsor azon alapul, hogy te, mint megfigyelő, kitüntetett pont vagy a világegyetemben.

Szóval, ha te meghalsz, maga az idő is megszűnik létezni blink.gif

0

#2 Felhasználó nem aktív   jamb 

• Newbie
  • Pipa
  • Csoport: Regisztrált
  • Hozzászólás: 1

Elküldve: 16 May 2010 - 17:07 PM

Sziasztok!Az időutazáshoz szolnék hozzá.Szerintem időutazni csakis a multba lehetséges.Ugyanis ha az ősrobbanást vesszük a kezdetnek akkor az azóta eltelt 13-14 milliárd év a leélt idő.Minden pillanatban a relativ jelenben vagyunk.Habár tudjuk hogy lesz jövő,de relative leélt,megtörtént jövő nem létezik,hiszen mindig a jelenben vagyunk az időskálán.A mult ennek tükrében pont az ellenkezője.Tehát csak úgy utazhatunk a jövőbe,ha visszatérünk a multba mondjuk 50 évet,azt leéljük ott a jelenig ahonnan elindultunk.Közben a reletiv jelen is halad 50 évet,tehát a kiindulásuntól számitva 50 évvell előrébb a jövőbe fogunk visszaérkezni.Nem előrébb,mert az még nem történt meg.Vagy nem? cylonanime04.gif
0

#3 Felhasználó nem aktív   Janesz 

• Member
  • PipaPipa
  • Hozzászólás: 11

Elküldve: 12 March 2007 - 09:24 AM

Nemtom mit mondhatnék! Nem jártam még a jövőben és nem tudom mi lesz évszázadok múlva!
De ez is csak egy elmélet volt! Egyébként bármi miatt megváltozhatnak az emberek! Lehet egy betegség, vagy egy háború következménye, vegyifegyverek............................ésatöbbi! De ha tényleg igaz, hogy az ember majd így megváltozik és képes az időutazásra akkor én szívessebben élnék abban a korban és lennék kis "földönkívüli"! Nagyon sokat időutazgatnék az tuti! Szerintem mindenki szívesen visszamenne a múltba és megnézne néhány eseményt!

Ha valaki egy kicsit komolyabban utánajár a történelmi eseményeknek(persze UFO lexikonokban), akkor észrevehető, hogy nagyon sok híres esemény kapcsán is találhatók UFO feljegyzések! Pl: a Titanic süllyedésekor, 45-ben Berlin felett,Csernobili robbanás után,Napóleon csatáinál,a százéves háborúban....................stb!

És ha belegondolunk akkor ezek olyan események amiket szívesen megnézne minden ember ha időutazhatna! Az már mellékes, hogy mai, vagy kicsi szürke alakunk van!
0

#4 Felhasználó nem aktív   Merras 

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Root Admin
  • Hozzászólás: 1202

Elküldve: 10 March 2007 - 14:00 PM

(orka @ 2007.03.09, 07:43:52) Üzenet megtekintése
Vagy éppen az ezüstös, szürkés bőr több utóddal jár együtt?

Hja, a kis szürke nők olyan szexik. biggrin.gif:D:D

Miyazaki Jun (Merras)

SFportal.Hu - A magyar sci-fi és fantasy oldal
SFblogs.net - A sci-fi és fantasy rajongók blogja
Universe Today
MiyazakiJun.hu - online marketing blogom

Flectere si nequeo superos, acheronta movebo!

Ha nem sikerül megindítanom az isteneket, a poklot is mozgásba hozom!
0

#5 Felhasználó nem aktív   Annatar 

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Tagok
  • Hozzászólás: 244

Elküldve: 10 March 2007 - 13:31 PM

A Csillagkapu sorozatban is felbukkant ez a téma wink.gif A "kis szürkék" az asgardok, akiknek régen az emberekhez hasonló formájuk volt, csak aztán elkezdték klónozgatni magukat és lassan elveszítették a természetes szaporodás képességét, és megváltozott a külsejük is. Hogy ennek mennyi tudományos alapja van, az persze kérdéses.
...you can't take the sky from me...
0

#6 Felhasználó nem aktív   orka 

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 1944

Elküldve: 09 March 2007 - 19:43 PM

Rendben, játszunk el a gondolattal.
A (biológiai) evolúció kis közelítéssel azt jelenti, hogy azok a tulajdonságok halmozódnak fel és terjednek el, amelyek valamilyen előnyt jelentenek (továbbszaporodási szempontból pl.) - de minimálisan nem járnak ilyen hátránnyal (hogy ez utóbbi "evolúció"-e vita kérdése lehet, egyelőre ne menjünk bele).

Szóval.
Szerinted az alacsonyabb emberknek több az utóda (gyereke)? Vagy éppen az ezüstös, szürkés bőr több utóddal jár együtt? (Kicsit vulgárisan fogalmazva.) Szóval milyen módon gondolod az ember kis szürkévé evolválódását?

0

#7 Felhasználó nem aktív   Janesz 

• Member
  • PipaPipa
  • Hozzászólás: 11

Elküldve: 09 March 2007 - 11:44 AM

Lttam egyszer egy UFO lexikonban egy érdekes és elgondolkodtató írást! Volt mellette egy kép!

MAJOM----------------------EMBER----------------------ALACSONY SZÜRE FÖLDÖNKÍVÜLI

Ez az egész arra akar rámutatni, hogy azok a megmagyarázhatatlan égi és egyéb jelenségek amit ma UFO-nak vagy földönkívülinek nevezünk, ugyanolyan földről származó emberek mint mi! Azok a bizonyos csészealjak pedig, járművek, repülőgépek és esetünkben időgépek!

Elképzelhető, hogy nagyon soká az emberi evolúció úgy meg fog változni, hogy mi leszünk azok a szürke emberkék! Megismerjük az időutazást és jópénzért tehetünk majd egy kirándulást a múltban! Szó sincs itt idegen bolygókon élő űrlényekről meg látogatókról! Egyszerűen csak visszajönnek a múltba nézelődni!
0

#8 Guest_feketebonus_*

• Csoport: Guests

Elküldve: 20 October 2005 - 09:47 AM

Gondolom a tul gyorsan telõ idõ érzése az rengeteg információt jelent.
0

#9 Guest_feketebonus_*

• Csoport: Guests

Elküldve: 20 October 2005 - 09:46 AM

kolitar [2004.04.10. 10:54]:

Szerintem Nostradamusnak tv készüléke volt, s azon nézte a jövõbeli filmeket.

Kérdéses, hogy az adás a jövõbõl ment e a multba, vagy ott volt a jelenben az adó.

A de ja vu érzés az, szerintem az, hogy kevés ilyen eset történt eddig az életedben, de legalább egy.

Most még van olyan érzés is, hogy nagyon lassan telik az idõ, ez attól van szerintem, hogy iszonyuan kevés az információd az adott dologról, s ezért hosszadalmasnak tünik a másodperc is!
0

#10 Felhasználó nem aktív   Algol 

• Advanced Member
  • PipaPipaPipa
  • Hozzászólás: 192

Elküldve: 14 April 2004 - 01:10 AM

adrias4: mindkét regény a Kozmosz Fantasztikus Könyvek sorozatban jelent meg, antikváriumokban talán fellelhetõ. Ajánlok még egy idõutazásosat: Veszedelem az õsvilágból (azt hiszem ez a címe, az írója magyar, de nem jut eszembe a neve), Delfin Könyvek. Nem tudományos, de szórakoztató.
0

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

2 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 2 vendég, 0 anonim felhasználó