nem rég regisztráltam ide, és gondoltam első válaszomat ebben a topicban ejtem meg.
Nos én sem szégyellem a sci-fi-t. És érdekes módon a környezetem, barátaim, ismerősem teljesen normálisnak tekintik ezt.
Szerintem azokkal az emberekkel van a baj akik cikinek tekintik a sci-fit.
Hogy miért?
Mert szűklátókörűségre vall, képtelenek befogadni valami olyat, amelyet az eleven fantázia szült. Nézzétek a világot, hol tartanánk most ha pl. Leonardo, Galilei, Newton fantáziája nélkül? Mi lett volna ha nem mertek volna álmodni olyan dolgokról amiről addig elképzelése sem volt a világnak?
vagy vegyük Vernét... Sok századeleji kutatónak tápanyagul szolgáltak Verne regényei. Megírta a holdraszállást saját viziójában, és ezeken a könyveken felnövő emberek kitartó munkája meg is hozta a holdraszállást!
Ilyen okon a mostani sci-fi rajongók sem különbbek az átlagembernél, csak nyitottak minden újra, nyitottak a világra és szeretik és élvezik a sci-fi nyújtotta fantáziabirodalmat és jövővíziókat.
Én azt mondom nektek, utaztam vonaton és szívbaj nélkül vettem a kezembe Timothy Zhan - Kirajzás c. Star Wars könyvét, és valahogy nem igazán izgatott ki mit gondolt rólam, ugyanis én tudtam, hogy jó könyvet olvasok. Ha pedig valaki ezt cikinek találta, akkor csak sajnálni tudom az illetőt
Szóval a sci-fi örök és örülök hogy rajongónak mondhatom magam
Szerkesztve Thyren által: 29 April 2009 - 09:37 AM

Súgó

MultiIdézés