Nekem az Alfa holdbázis a tévében, STAR WARS a moziban, ami a könyvet illeti, talán Nemere Istvántól az Idõ vándorai. De ebben nem vagyok biztos.
Zed Zero, az én emlékeim szerint a szóban forgó szörny szénné égve és nem lefagyasztav köpte ki a korábban lenyelt áldozatait.
- (2 Oldal)
-
- 1
- 2
First contact
#2 Guest_KZoltanG_*
Elküldve: 28 February 2005 - 16:29 PM
Nálam az elsõ Arthur C. Clarke delfines könyve volt. Azt hiszem Delfin-sziget v. valami hasonló volt a címe. Utánna jött Tõke Péter: Nyegvigák, Veszedelem az õsvilágból, stb...
Filmben... azt már nem tudnám megmondani melyik volt az elsõ, de a Star Trek nagy nyomot hagyott bennem, amikor elõszõr adta az MTV...
Star Wars.... egy városi adón illegálisan sugározták... úgy 1995-94 táján...
Az egy nagy élmény volt, csak késõbb tudtam meg, hogy trillógia...
De persze nem lehet kihagyni a Mikrobi Tv sorozatot, a Mézga Családot, Pirx-et... de már csak a címekre emlékszem.... (na meg Ûrgammák)
Amikor teenagerként ismét felfedeztem a sci-fit, akkor
Harrison Fawcett: Hogyan legyünk Sherlock Holmes c. írása volt az elsõ. Azóta pedig túl vagyok már a klasszikusokon is(Wells, Boulle,Verne, Longyear,Asimov, stb...)
Filmben... azt már nem tudnám megmondani melyik volt az elsõ, de a Star Trek nagy nyomot hagyott bennem, amikor elõszõr adta az MTV...
Star Wars.... egy városi adón illegálisan sugározták... úgy 1995-94 táján...
Az egy nagy élmény volt, csak késõbb tudtam meg, hogy trillógia...
De persze nem lehet kihagyni a Mikrobi Tv sorozatot, a Mézga Családot, Pirx-et... de már csak a címekre emlékszem.... (na meg Ûrgammák)
Amikor teenagerként ismét felfedeztem a sci-fit, akkor
Harrison Fawcett: Hogyan legyünk Sherlock Holmes c. írása volt az elsõ. Azóta pedig túl vagyok már a klasszikusokon is(Wells, Boulle,Verne, Longyear,Asimov, stb...)
Elküldve: 27 February 2005 - 09:44 AM
De jó kis topic. Kár hogy így elsüllyedt.
Alfa Holdbázis, kb négy évesen. Utánna mindig féltem, ugyhogy a szüleim nem is nagyon engedték, hogy nézzem. Ma már csak arra emlékszem, hogy az egyik részben volt egy szörny, ami beszívta, majd lefagyasztva dobta ki az ûrhajósokat egy kabinból.
Könyvek. Az SW film után a Fazekas féle Birodalom Visszavág képregény, és állandóan kerestem a könyvtárban valami hasonlót mint a mozi. Az Alapítvány és Birodalom címében meg ugye volt Birodalom, a Dûnében meg sivatagbolygó. Hát valahogy így kezdõdött... : )
Alfa Holdbázis, kb négy évesen. Utánna mindig féltem, ugyhogy a szüleim nem is nagyon engedték, hogy nézzem. Ma már csak arra emlékszem, hogy az egyik részben volt egy szörny, ami beszívta, majd lefagyasztva dobta ki az ûrhajósokat egy kabinból.
Könyvek. Az SW film után a Fazekas féle Birodalom Visszavág képregény, és állandóan kerestem a könyvtárban valami hasonlót mint a mozi. Az Alapítvány és Birodalom címében meg ugye volt Birodalom, a Dûnében meg sivatagbolygó. Hát valahogy így kezdõdött... : )
"Ha lezuhantál egy szikláról, próbálj meg repülni!" -jms
"Nem ugorhatsz fel, amíg nem értél le az aljára annak, amibe beleestél." jms
"Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!" Yoda mester
"A próbálkozáshoz bátorság kell, a bátorság pedig érzelem." Jean-Luc Picard kapitány
"Chewie! Ez indít...?" Han Solo a Millenium Falcon kormányművénél
"Nem fognak lehiggadni. ...Fel fognak higgadni." Teal'c.
"Nem ugorhatsz fel, amíg nem értél le az aljára annak, amibe beleestél." jms
"Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!" Yoda mester
"A próbálkozáshoz bátorság kell, a bátorság pedig érzelem." Jean-Luc Picard kapitány
"Chewie! Ez indít...?" Han Solo a Millenium Falcon kormányművénél
"Nem fognak lehiggadni. ...Fel fognak higgadni." Teal'c.
Téma megosztása:
- (2 Oldal)
-
- 1
- 2

Súgó

MultiIdézés